VEELGESTELDE VRAGEN OVER BOKSEN & KICKBOKSEN LESSEN
BIJ KICKBOKSEN ZUIDAS

Heb ik ervaring nodig?
Nee. Wij bieden lessen voor zowel beginners als gevorderden. Vrijwel iedere beginners-les bevat deelnemers met geen of weinig ervaring. Onze trainers geven beginnende deelnemers extra aandacht zodat zij snel de basistechnieken leren.

Op maandag, dinsdag en donderdag starten om 19.00 kickbokslessen voor beginners. Op maandag om 20.00 begint een boksles voor beginners. Ook de bokslessen voor alle niveau’s op dinsdag, woensdag en donderdag zijn geschikt voor deelnemers zonder ervaring.

Moet ik fit zijn om mee te doen?
Nee, dat is niet nodig! Wij merken dat geïnteresseerden vaak denken dat een goede conditie vereist is om mee te kunnen doen. Dat is niet juist. Volgens ons is het juist belangrijk om niet uit te stellen, maar direct te beginnen. Dan zal je zien dat je conditie, je zelfvertrouwen en je vaardigheden ook snel verbeteren.
Zijn vrouwen ook welkom of is het alleen voor mannen?
Zeer welkom! Vrouwen vormen een belangrijk deel van ons ledenbestand. Bij veel lessen bestaat zelfs meer dan de helft van de deelnemers uit vrouwen. Onze trainers merken dat vrouwen vaak sneller de techniek oppakken dan mannen.
Voor veel vrouwen is starten met kickboksen of boksen een belangrijke ervaring, want het leren van een goede zelfverdediging geeft kracht en zelfvertrouwen.

Steeds meer vrouwen merken daarnaast dat een goede fitheid bijdraagt aan een betere gezondheid, een sterkere geest en zelfs een mooiere huid oplevert. Ook goed voor na de zwangerschap!

Is het veilig?
Bij Kickboksen Zuidas vinden wij het belangrijk dat onze leden in een prettige sfeer en goede onderlinge verstandhouding kunnen trainen. Wij tolereren geen intimiderend of agressief gedrag. We doen er alles aan om veilige lessen te bieden die in een goede sfeer verlopen. Natuurlijk kunnen er, net als bij elke andere sport, ongevallen plaatsvinden. Dit gebeurt echter zelden.
Is sparren verplicht?
Nee. Deelnemers wordt altijd de keuze gegeven tussen sparren en andere oefeningen.

Bij sparren kan nog onderscheid worden gemaakt tussen sparren op het lichaam en sparren op het hoofd. Bij sparren op het hoofd moet het voor beide deelnemers duidelijk zijn wat dat inhoudt en daarnaast is het dan verplicht om een bitje in te doen.

Wat moet ik meenemen?
Neem een shirt en een short mee. Het boksen is in de meeste gevallen op schoenen en kickboksen is op blote voeten. Kom je voor een proefles dan kan je kosteloos gebruik maken van onze materialen. Wel is het verplicht om binnenhandschoenen te kopen van € 2,99. De meeste deelnemers schaffen, uit hygiënisch oogpunt, na verloop van tijd hun eigen materiaal aan. Ook kan je materialen bij ons huren: € 1,50 voor verhuur alleen scheenbeschermers of handschoenen, € 2,00 voor allebei. Bij Kickboksen Zuidas is het ook mogelijk om vechtsportartikelen te kopen.
Wanneer zijn de lessen?
Bekijk hier het lesrooster: kickboksen lesrooster
Wat maakt Kickboksen Zuidas anders?
Kickboksen Zuidas richt zich voornamelijk op recreatieve boksers en kickboksers die in een prettige sfeer willen trainen. Plezier is belangrijk. We bieden een goede, veilige workout waarbij je echt leert boksen of kickboksen. Daarnaast hebben wij excellente trainers die allen op een hoog niveau hun sport hebben beoefend.
Is het mogelijk om met 1 op 1 te trainen met 1 van jullie trainers?
Ja. We raden je zelfs personal training aan als je start met boksen en kickboksen. Je zult merken dat je dan sneller vooruitgang boekt. Een andere goede optie is om een ​​kleine groep lessen met je vrienden te plannen. Voor meer informatie, neem contact op onze receptie via mail of op 020-6611908.
Moet ik me inschrijven voor lessen?
Nee, met een lidmaatschap kan je aan alle boks en kickbokslessen zonder aankondiging deelnemen.
Welke lessen kan ik volgen met een lidmaatschap?
Met een lidmaatschap bij Kicboksen Zuidas is het mogelijk om alle lessen van Kickboksen Zuidas te volgen: boksen én kickboksen. Daarnaast kan je vrij trainen in de boks en kickboksruimtes wanneer deze niet in gebruik zijn.

Het is niet mogelijk om daarnaast ook gebruik te maken van de fitness-apparatuur van Fitness Zuidas. Wil je (kick)boksen en fitness combineren? Hiervoor hebben wij het combi-lidmaatschap ontwikkeld.